Nieuw! Afstel en reparatie cursus

handbouw
Altijd al willen weten hoe jij je gitaar perfect afstelt? Een super-lage actie zonder fret gekletter? En wil je leren hoe je de meest voorkomende problemen aan een gitaar zelf kan repareren? Dan is deze cursus precies wat je zoekt!In deze 4 daagse cursus komen alle taken van de gitaarreparateur aan bod en meer! Na het volgen van de cursus ben je zelf in staat jou gitaren af te stellen en te herstellen bij schade. Misschien wordt je wel zo enthousiast dat je aan de slag gaat als gitaarreparateur bij een muziekwinkel of de gitaren van je vrienden onderhanden neemt.Op dag 1 ga je aan de slag met de hals. Je doet een volledige re-fret, inclusief het op maat maken van de frets, plaatsen van de frets, vlakken en ‘dressen’ van de frets.De 2e dag van de cursus staat in het teken van de elektronica en het assembleren. Je leert zelf een pick-up maken! Deze pick-up wordt door jou zelf handgewonden en in de was gezet. Daarna is het tijd om de pick-up in een testgitaar te plaatsen.Op de 3e dag ga je door met de elektronica. Je leert hoe jij je zelfgewonden pick-up aansluit. Het solderen van de pick-ups en potten komt aan bod en de pick-up wordt getest. Daarna leren we je hoe je een gitaar helemaal afstelt. Je leert onder andere hoe je de speelhoogte aanpast en hoe een truss-rod werkt. Aan het eind van de dag heb je zelfstandig een telecaster style gitaar geassembleerd, een pick up gewonden, aangesloten en de gitaar perfect afgesteld.

Op dag 4 leer je een nut en zadel te maken voor een akoestische gitaar. Ook is er op deze dag de kans om overige problemen voor te leggen en jou eigen gitaar mee te nemen om af te stellen.

De kosten van de cursus bedragen €895,-. Dit is inclusief 21% BTW en materiaalkosten. De zelf gewonden pick up gaat met jou mee naar huis. Deze cursus is ook te combineren met een van de andere cursussen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Data 2019:

18 t/m 21 maart

6 t/m 9 mei

1 t/m 4 juli