Opleidingen

course-05

Akoestische of elektrische gitaar

Wanneer: Donderdag, vrijdag en/of zaterdag van 10.00 tot 15.30 uur.
Duur: ongeveer  6 maanden, afhankelijk van het aantal dagen per week u kan/wilt komen.
Kosten: €1995,- (exclusief materiaal).
Resultaat: Je eigen hand gebouwde gitaar.

Deze cursus leert je een eigen akoestische, elektrische, klassieke of archtop gitaar te vervaardigen. Van het schuren en lijmen van het hout tot het spannen van de snaren.  Het resultaat is een eigen hand gebouwde gitaar uit hoogwaardige materialen.

course-06

10 weken intensieve gitaarbouw cursus

Wanneer: maandag tot vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.
Duur: 10 opvolgende weken
Prijs: €4995,-

Deze cursus is de perfecte combinatie tussen akoestische en elektrische gitaarbouw en reparaties.
Je bouwt minimaal 2 instrumenten, een elektrische gitaar met geschroefde hals en een staalsnarige akoestische gitaar. Voor beide instrumenten geldt dat dit een bestaand model kan zijn maar de gitaren kunnen ook zelf ontworpen worden.
Verder komen vele reparaties aan bod en zullen er verschillende lezingen worden gehouden over alle aspecten van gitaarbouw.
Materialen voor 2 instrumenten zitten bij de cursus prijs in begrepen.

Accommodatie: Komt u van ver dan help ik u graag bij het vinden van de juiste accommodatie. Dit kan zijn bij een gast gezin maar ook bed and breakfast, hotel of bungalow. In de zomer maanden is kamperen op 1 van de nabij gelegen campings ook een optie.

Data in 2018-2019:

omdat ik ivm de overige cursussen over het algemeen maar 1 of 2 mensen tegelijk kan hebben voor deze cursus is het het makkelijkst als u aangeeft wanneer u de cursus zou kunnen/willen doen. we kunnen dan samen kijken of het uitkomt.

model-10

3 weken akoestische of elektrische gitaarbouw.

Wanneer: 3 opvolgende weken (maandag t/m vrijdag, weekend vrij)
Kosten: € 1995,- (exclusief materiaal kosten).

Kom voor 3 weken naar de werkplaats en bouw volledig je eigen akoestische of elektrische gitaar.
We hebben verschillende mallen voor gitaarmodellen waar je uit kunt kiezen (oo, om, dreadnought of small jumbo, telecaster, les paul, archtop, strat etc.) en geniet van het bouwen van je eigen gitaar. Van het schuren en buigen van de zijkanten tot aan het spannen van de snaren en het afstellen van de gitaar, je doet het allemaal zelf en na 3 weken ga je naar huis met je eigen hand gebouwde gitaar. We lakken de gitaar met enkele lagen matte lak zodat de gitaar wel beschermd mee naar huis gaat. U kunt vervolgens zelf besluiten of u deze afwerking prima vind of dat u de gitaar later zelf (of door ons) gaat aflakken.

De 3 weken cursus was voorheen een 2 weken cursus, maar uit ervaring hebben wij gemerkt dat het voor veel cursisten prettiger is op een iets rustiger tempo de cursus te volgen. Mocht u toch de voorkeur hebben de cursus in 2 weken te doen, bijvoorbeeld omdat u maar 2 weken vrij van werk kunt krijgen, dan is dit ook geen probleem. In dit geval duurt de lesweek van maandag tot en met zaterdag met alleen de zondag vrij.

De prijs is zonder de kosten van de materialen. Neemt u graag contact met ons op om het een en ander door te nemen qua materiaal voor uw gitaar en de kosten die hierbij komen kijken. Als u zelf al hout en/of materiaal heeft liggen voor uw project kunnen we dit ook gaan gebruiken.

Data in 2018-2019 (3 weken):

27 mei t/m 14 juni 2019 (Hemelvaart)

29 juli t/m 16 augustus 2019 (bouwvak vakantie)

11 t/m 29 november 2019

 

course-07

Assembleer je eigen Telecaster of Stratocaster

Wanneer: zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.
Duur: 2 dagen. Kosten: €1195,- (inclusief materiaal).
Resultaat: Je eigen Telecaster of stratocaster gitaar.

In deze cursus zet je zelfstandig een elektrische gitaar in elkaar. Je leert over het afwerken van de gitaar, hoe de hals/body constructie werkt, installeren en aansluiten van elementen en elektronica, het pasmaken van een graphtech of benen nut en hoe je professioneel een elektrische gitaar afstelt. Alle materialen zijn van hoge kwaliteit en na twee dagen ga je met je zelfgebouwde gitaar naar huis.

De bodies (elzen hout) en halzen zijn al gelakt en u kunt zelf de keuze maken of u op de esdoorn hals een esdoorn of palissander fretboard wilt.
Voor de bodies heeft u de keuze uit de volgende kleuren:

Voor de telecaster:
niet gelakt
Vintage white
surf green
2 tone or 3 tone sunburst
3 tone sunburst with double binding.

Voor de stratocaster:

niet gelakt
fiesta red
wine red
lace placid blue
sonic blue
surf green
vintage white
black
2 or 3 tone sunburst

Uiteraard kunt u ook de kleur van de slagplaat kiezen en zo uw eigen gitaar van te voren qua uiterlijk samenstellen.
De hardware die we gebruiken is chrome maar kan voor een kleine meerprijs ook in goud worden uitgevoerd.

Data in 2018-2019:

22 en 23 juni 2019

14 en 15 september 2019

7 en 8 december 2019

course-08

Afstel en electronica cursus

Wanneer:  1 keer per 2 maanden op zondag van 10.00 tot 16.00 uur.
Duur: 1 dag.
Kosten: €200,-

De afstel en elektronica cursus is een mooie combinatie om meer te weten te komen over jou instrument. Leer in de ochtend hoe en wat er allemaal bij komt kijken om een akoestische en elektrische gitaar goed af te stellen om zo het beste uit je instrument te halen qua geluid en speelbaarheid. In de middag leert elektronica specialist Ben Koole je alles wat je weten wilt over de elektronica in een elektrische gitaar.

Data in 2018-2019:

12 mei 2019

20 oktober 2019

Algemeen

Voor alle cursussen geldt een maximum van 4 personen. De donderdag, vrijdag en zaterdag cursussen rouleren door en naarmate er plaats is kunt u instappen op het door u gekozen moment. Voor de 2 en 1 daagse cursussen heb ik data vastgesteld. Mocht u niet kunnen op 1 van de aangegeven data, maar wel graag 1 van de cursussen doen, laat het dan even weten, dan kijken we of we er omheen kunnen werken. Opgeven voor een cursus kan door mij te bellen of een e-mail te sturen via de stel een vraag pagina, ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op.