Reviews

“Eind april 2014 heb ik de cursus ‘bouw je eigen Telecaster’ gevolgd. Het was een leerzame ervaring. Wat opvalt is dat je onder de deskundige leiding van Frank de Haan op een ongedwongen en prettige manier bezig bent. Het eindproduct mag er zijn. Een goed klinkende Telecaster van uitstekende kwaliteit. Een maand nadien ben ik gestart met de bouw van een akoestische gitaar. Deze cursus duurt wat langer omdat je start met zes stukjes hout en een balkje. Een geweldige ervaring om een klankkast en hals te zien ontstaan. Het gebruik van hoge kwaliteit materialen en gereedschap maakt dat er een mooi product ontstaat. Ook deze cursus verloopt tot nu toe in een prettige sfeer. Alles gaat in goed overleg en ik heb me nog geen dag verveeld. Elke dag is er weer een nieuwe beleving. Ik heb nog wat dagen te gaan om de hals af te maken, de onderdelen te lakken en te assembleren. Ik heb er alle vertrouwen in dat er straks een top gitaar staat. Het klinkt allemaal heel positief maar ik kan het niet anders verwoorden. Dit is mijn ervaring. Frank, complimenten met je aanpak een blijf vooral deze weg volgen.”
Frank Howldar

IMG_5696“Op 24 en 25 oktober de workshop gedaan o.l.v. Frank. Een goede workshop, gezellig en een Telecaster van prima kwaliteit mee naar huis. Wat wil je nog meer? Frank had een paar mooie stukken essenhout uitgezocht en ook de andere materialen zijn van prima kwaliteit. Veel plezier aan het bouwen beleefd en daarnaast was er ook nog genoeg tijd om lekker te kletsen. Waar kun je je 2 dagen amuseren met gitaren zonder de ander te vervelen? De gitaar klinkt erg goed, en het geluid is goed in balans op alle posities van de hals. Ook van het het afstellen veel geleerd. Kortom: een aanrader om 2 dagen in Alkmaar te besteden!”
Hans van Eekelen
”Het mooie aan deze gitaarbouw cursus bij Frank de Haan is de relaxte sfeer, heel 35058150_1767625386607306_5792405646590607360_nkleinschalig, je leert van een ervaren vakman, je kunt helemaal de gitaar bouwen naar eigen idee, hebt beschikking over alle gereedschappen en mallen,je ziet hoe anderen hun gitaar bouwen en je zit tussen allemaal gitaarliefhebbers. Je kunt bijna niet wachten tot de volgende dag. Daarom is het zo fijn dat de cursus 12 dagen achter elkaar is en je dan je eigen special guitar hebt!”
Gerrit Hiddink