Op dit moment levert ‘de Haan Guitars’ 2 akoestische gitaar modellen. Dit zijn het ‘Gypsy model’ en ‘Bouzouki model’. Uiteraard bouwen wij ook andere modellen op verzoek, die we volledig kunnen afstemmen op de wensen van de klant. Voor het bouwen van elektrische gitaren verwijzen we u graag door naar Stoney Creek guitars, onze elektrische gitaarlijn. Ook van Stoney Creek guitars worden zowel de door ons ontworpen modellen (‘Turmaline, Rochelle, Sapphire, Ruby‘) als modellen op verzoek gebouwd.

Model Gypsy

Ons gypsy model hebben we gebouwd in een oplage van 3 stuks. Qua formaat is de gitaar geïnspireerd op een OM model, met een cutaway geïnspireerd op de oude Selmer Maccaferri gitaren. Naast dat we de uitstraling van deze cutaway mooi vinden, heeft het ook een praktische functie voor het bereiken van hogere noten en helpt de vorm de klank te benaderen tussen een ‘standaard’ staalsnarige gitaar en een gypsy gitaar. Ook de open headstock van ons gypsy model is geïnspireerd op de oude Maccaferri. Qua klank is de samensmelting goed gelukt, de gitaar heeft een schitterend hoog met een scherpe attack, maar werkt ook uitstekend als slaggitaar in een ritmesectie die de warme lage tonen mooi door laat klinken. Ook het gebruik van de verschillende houtsoorten heeft een grote invloed op de klank per gitaar. Daarom raden wij het aan eens langs te komen om de 3 verschillende gitaren eens te proberen en zelf het klankverschil te ervaren.

Model Bouzouki

Met het instrument de ‘Bouzouki’ hadden wij nog weinig ervaring tot een klant er met een binnenkwam. De klant had problemen met de actie van de gitaar en intonatie. Het geluid van dit instrument inspireerde ons zelf ook een poging te wagen. Wat ons betreft een groot succes. Dankzij ons eigen inventieve idee van een brug met verschuifbaar zadel is het actie en met name intonatie probleem opgelost. De bouzouki heeft door haar 4 dubbele snaren en haar stemming een schitterend open geluid. De klank en stemming van het instrument brengt inspirerende nieuwe ideeën voor het schrijven van songs en je kunt jezelf er uren mee vermaken.Naast deze 3 modellen die we zelf ontworpen hebben en ons eigen ontwerp durven te noemen, kunnen we ieder gewenste gitaar qua model en houtsoorten maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘dreadnougt’ of ‘parlor’ model maar ook eigen ontwerpen behoren tot de mogelijkheden.Wilt u meer informatie? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op via mail of telefoon.